Tervetuloa elokuun SÄRÖ-ryhmään

30.5.2023

Pohditko miten mennyt vaikuttaa tähän hetkeen? Onko sinulle turvan kokeminen joskus vaikeaa? Oletko joskus yrittänyt säädellä tunteitasi päihteillä tai muilla haitallisilla keinoilla.

Sinun ei tarvitse miettiä ovatko kokemuksesi riittävän vakavia. Ryhmässä saat tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen. Tervetuloa SÄRÖ-ryhmään.

Mikä ihmeen SÄRÖ?

SÄRÖ eli Särkyneestä eheäksi -hanke on Silta-Valmennusyhdistyksen kolmivuotinen kehittämishanke (2021-2024). Hankkeen tarkoituksena on traumatisoitumisen tunnistaminen ja kuntoutuksen kehittäminen rikos- ja päihdetaustaisille traumasensitiivisellä työotteella. Hanke tarjoaa asiakkaille traumasensitiivisiä vakautumisryhmiä, yksilötyöskentelyä sekä palveluohjausta. Ammattilaisille tarjoamme konsultaatiotukea sekä koulutusta traumasta ja traumasensitiivisestä työotteesta.

Mitä SÄRÖ-ryhmässä tehdään?

10-kerran vakautumisryhmämalli perustuu traumaterapiakeskuksen malliin, mutta olemme hankkeessa räätälöineet sen sopimaan paremmin kohderyhmämme tarpeisiin. Ryhmässä tarjoamme tietoa traumasta, traumatisoitumisesta sekä vakautumisesta. Lisäksi harjoittelemme yhdessä vakautumis- ja rauhoittumiskeinoja sekä vahvistamme harjoitusten avulla keho-mieliyhteyttä. Ryhmä tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen sekä omien kokemuksien jakamiseen. Kokemusten jakaminen ei ole pääosassa, vaan se tehdään turvallisesti. Ryhmässä ei kuvailla traumatapahtumia yksityiskohtaisesti uudelleentraumatisoitumisen ehkäisemiseksi.

Kenelle ryhmä sopii?

Hankkeen kohderyhmänä ovat yli 18-vuotiaat rikos- ja päihdetaustaiset, joten ryhmään hakeutuvilla tulisi olla jonkinlaista rikostaustaa tai kokemus siitä, että oma päihteiden käyttö on tai on ollut jossain määrin haitallista. Lisäksi ryhmään hakeutuvan tulisi pystyä lähtökohtaisesti sitoutumaan 10-kerran ryhmään, joten toimintakyvyn ja voinnin tulisi olla riittävän hyvä, vaikka tietenkin aina voi tulla yllättäviä muutoksia. Ryhmään hakeutuvan ei tarvitse kokea olevansa traumatisoitunut, vaan riittää, että esimerkiksi menneisyyden tapahtumat pyörivät mielessä tai aihe kiinnostaa. Ryhmä voisi sopia erityisen hyvin esimerkiksi henkilölle, jolla on ahdistusoireita ja hän käyttää tai on käyttänyt päihteitä tunteidensa tai vireystilansa säätelyyn. Ryhmään voi hakeutua, vaikka olisi jonkin verran aktiivista päihteidenkäyttöä, jos kuitenkin pystyy ryhmään sitoutumaan.

Ryhmä kokoontuu 10 kertaa 15.8-17.10 välillä, tiistaisin klo 16.30-18.30 Silta-kuntoutuksen Hervannan ryhmätilassa (Insinöörinkatu 30)  

Ryhmä on maksuton ja luottamuksellinen.    

Ryhmään valitaan 6-9 henkilöä haastatteluiden perusteella.  

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 30.6. mennessä:

Yhteystiedot

Sanni Soukkio
Sosiaaliohjaaja (SÄRÖ)
Vastuualueet:
sanni.soukkio@siltavalmennus.fi040 574 1552

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.