Silta-Valmennuksen työpajoille tullaan valmentautumaan työelämään ja opiskeluun. Valmentautuja saa työpajajakson aikana kokemusta, näkemystä ja osaamista eri aloilla työskentelystä. Työpajat ovat työyhteisöjä, joissa oppiminen tapahtuu työn tekemisen kautta.

Pajojen työyhteisöissä työskentelee valmentautujien kanssa valmentajia ja opettajia. Valmentajat ja opettajat ohjaavat työskentelyä ja valmentavat työtehtävissä ja työyhteisössä toimimisessa. Valmentautujaa autetaan yksilöllisten tavoitteiden saavuttamisessa ja jatkosuunnitelmien tekemisessä.

Valmennuksessa on työelämälähtöinen valmennusote, jossa huomioidaan jokaisen valmentautujan yksilölliset tavoitteet. Valmennusjakson aikana valmentajat auttavat valmentautujaa selkeyttämään omia koulutus- ja työllistymistavoitteitaan ja kannustavat positiiviseen arjen hallintaan. Valmennusjakson aikana käydään arviointi- ja palautekeskusteluja valmentautujan sekä valmentajan kesken. Valmentautujalle tarjoutuu valmennusjaksonsa aikana tilaisuus arvioida omaa soveltuvuuttaan alalle.

Silta-Valmennuksen työpajoille voi hakea ympäri vuoden. Työskentely työpajalla alkaa aina perehdytyksellä.
Pajoilla tuotetaan tavaroita ja palveluita myös ulkopuolisille yksityisasiakkaille ja yrityksille. Löydät kunkin pajan valmentajien yhteystiedot Yhteystiedot-sivulta.

Lisätietoja

Liisa Eiramo,
Valmennuspäällikkö
045 636 1005

Katri Mäkinen,
Koordinaattori
050 411 6862

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@siltavalmennus.fi


Silta-Auto ja pienkone
Toimipiste: Turjankatu 1 C

Silta-Auto on opetuskorjaamo, jossa huolletaan ja korjataan henkilö- ja pakettiautoja valmennus- ja opiskelijatyönä. Auto-osaston töitä ovat esimerkiksi rengastyöt, moottorin, alusta- ja hallintalaitteiden korjaus sekä kytkin-, jarru- ja vaihteistotyöt. Työvälineinä ovat paineilmatyökalut, ajoneuvonostimet, rengas- ja tasapainotuskoneet ja monet muut autokorjaamon työvälineet.

Opetuskorjaamo on työyhteisö, jossa työskentelevät valmentautujat, opiskelijat, opettaja ja valmentajat. Silta-Autossa toimii myös Ammattiopisto Luovin tuotantokoulun auto-osasto.

Pajalla voi tutustua myös pienkoneiden korjaus- ja huoltotehtäviin. Pienkoneen töitä ovat esimerkiksi polkupyörien ja moottorisahojen ja ruoholeikkurien perushuollot sekä mopojen moottorien ja jarrujen korjaustyöt. Paja toimii kiinteässä yhteistyössä Silta-Auton kanssa. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan koneiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

Pajalta voi olla mahdollisuus poluttua tuotantokoulun auto- tai kiinteistöalan koulutuksiin.

Asiakaspalvelu
044 062 4011

VALMENTAJAT

Jarno Ratinen
044 062 4013

Jan Laine
044 062 4014

Jarno Hämäläinen
050 408 6063

Jonna Laine
050 435 5841


Café 13
Toimipiste: Satakunnankatu 13

Café 13 on Tampereen monitoimitalo 13:ssa sijaitseva kahvila. Café 13 tarjoaa kahvila- ja lounaspalveluja sekä ohjattuja työharjoittelupaikkoja nuorille.

Kahvilan töitä ovat esimerkiksi kahvilatuotteiden valmistus ja esille laitto, kahvilan koneiden käyttö, koneiden ja tilojen siistiminen, kahvilan ruoka- ja juomatuotteiden myynti ja tarjoilu sekä muut asiakaspalvelutehtävät.  Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.

Lue lisää Café 13:sta Nuorten Tampere -sivustolta.

VALMENTAJAT

Jarkko Nurminen
050 528 1669


Silta-Hyvinvointipaja
Toimipiste: Team Gym, Kuokkamaantie 2, Ajokin halli

Hyvinvointipajalla tavoitteena on valmentautujan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantaminen matalan kynnyksen liikunnan avulla sekä tutustuminen monipuolisesti liikunta-alaan.
Paja on suunnattu kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille, eikä valmentautujalla tarvitse olla aikaisempaa liikunnallista taustaa.
Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useista osa-alueista, joista pajalla keskitytään erityisesti voimaannuttavaan monipuoliseen ulko-ja sisäliikuntaan sekä terveellisempään ravitsemukseen.
Liikunta on voimavara, joka auttaa jaksamaan arjessa paremmin.
Pajalla on mahdollista kerryttää kokemusta ja osaamista ohjaus-, hyvinvointi- ja liikunta-alalta sekä hahmottaa laajasti alan opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia.

VALMENTAJA

Juhani Vesa
050 407 5945


Silta-IT
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4, Jupiter 2. krs

Sillan IT-pajalla voit kartoittaa tietotekniikan perustasosi, oppia uutta, päivittää ja täydentää osaamistasi. IT-pajalla tehdään huolto-, korjaus- ja tukitöitä perinteisille tietokoneille, mutta myös erilaisille mobiililaitteille. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta. Valmennuksessa opetellaan alalla tarvittavia taitoja töiden lomassa ja valmistaudutaan käyttämään työelämässä käytettäviä työkaluja ja -menetelmiä.

Pajan toimintaympäristössä käytämme laajalti Microsoftin Windows- ja Office-tuoteperheitä, sekä useampaa Linuxin jakeluversiota ja mobiililaitteissa myös Android-käyttöjärjestelmiä.

VALMENTAJA

Jarkko Elkevaara
050 461 7555


Silta-Kiinteistö
Toimipisteet: Vehnämyllynkatu 4, Turjankatu 1

SiltaKiinteistön työpajalla voi tutustua ulkoalueiden hoitoon ja puhtaanapitoon. Teemme pihatyöt ja vihertyöt vuodenajan mukaisesti käyttäen perinteisiä työvälineitä kuten ruohonleikkureita, siimaleikkureita, lumikolia ja harjoja.

Teemme myös kiinteistön teknisiä huolto- ja korjaustöitä. Tutuksi tulevat mm. lamppujen ja loisteputkien vaihdot, ovien lukitusten korjaukset, kiinnitykset erilaisiin seinämateriaaleihin sekä  vesi – ja WC-kalusteiden huollot.

Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kiinteistönhuollosta, pajalla opetellaan tarvittavat työtaidot ja työvälineiden käyttö töitä tehden.

Turjankadun toimipisteessä toimii myös Ammattiopisto Luovin tuotantokoulun kiinteistöpalvelut.

VALMENTAJAT

Ville Horila
045 6364496

Jonna Laine
050 435 5841

Piia Piirainen
050 354 1541


Silta-Lounasravintola (Viinikankatu)
Toimipiste: Viinikankatu 53

Silta-Lounas on Viinikankadun toimipisteen henkilöstön, asiakkaiden sekä lähiseudun yritysten lounasravintola. Lounasasiakkaita käy päivittäin 80-130. Päivittäiseen työskentelyyn lounasravintolassa osallistuvat valmentautujat ja valmentajat. Työpisteet Silta-Lounaassa ovat lämmin- ja kylmäkeittiö, leivontapiste, sali sekä astiahuolto.
Lounasravintolan työtehtäviä ovat esimerkiksi lounasruokien valmistus, ruuan esille laitto ja tarjoilu, tilojen ja laitteiden siistiminen, tiskaus, salaatin valmistaminen sekä leipominen. Työvälineistöön kuuluvat muun muassa uunit, liedet, astianpesukoneet, keittimet, vatkaimet, kylmäkoneet sekä tarjoilulaitteet. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.

VALMENTAJA

Jukka Laurila
050 407 0730


Silta-Lounasravintola (Vehnämyllynkatu)
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Lounasravintola on Vehnämyllynkadulla toimiva henkilöstön, asiakkaiden ja lähiseudun yritysten lounasravintola. Lounasasiakkaita käy päivittäin 120–150. Työpisteet lounasravintolassa ovat sali, astiahuolto, kylmäkeittiö, lämmin keittiö sekä leipomo. Lounasravintolan työtehtäviä ovat esimerkiksi lounasruokien valmistus, ruuan esille laitto ja tarjoilu, tilojen ja laitteiden siistiminen, tiskaus, salaatin valmistaminen sekä leipominen. Työvälineistöön kuuluvat muun muassa uunit, liedet, astianpesukoneet, keittimet, vatkaimet, kylmäkoneet sekä tarjoilulaitteet. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.
Päivittäiseen työskentelyyn lounasravintolassa osallistuvat valmentautujat, opiskelijat, opettaja ja valmentajat. Silta-Lounasravintolassa toimii Ammattiopisto Luovin ja Silta-Valmennusyhdistyksen  Tuotantokoulun hotelli-, ravintola ja catering -osasto.

VALMENTAJAT

Marjo Palomäki
044 063 4012

Henri Paavola
050 431 1782

Katja Pohjalainen
Toimivapaalla


Silta-Luontopaja
Toimipiste: Turjankatu 1

Luontopaja on työpaja, joka hyödyntää luonnonvoimaa! Paja on suunnattu kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille ja erityisesti 18–29-vuotiaille työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Paja tarjoaa monipuolisia lähestymistapoja luontoon, ympäristöön, eläimiin ja kasveihin kuntoutumisen ja oppimisen näkökulmasta. Pajalla pääsee tutustumaan luonnon tarjoamiin toimintaympäristöihin pajan oman toiminnan sekä ulkopuolisten harjoittelujaksojen ja vierailujen kautta. Luontopajan toiminnassa on mukana muun muassa kasvien viljelyä, retkeilyä luonnossa, maiseman- ja luonnonhoitoa ja eläinten hoitoa. Pajalla pääsee oppimaan luonnosta uusia asioita luontoa tarkkailemalla ja hyödyntämään esimerkiksi luonnosta löytyviä ilmaisia ja ravinteikkaita luonnonyrttejä!
Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.

VALMENTAJA

Peetu Palomäki
050 573 2223


Silta-Monitaito
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Monitaitopajalla tehdään ja opetellaan laajasti erilaisia tehtäviä, joista voi olla hyötyä myös omassa arkielämässä, esim. kutominen, virkkaus, ompelu, maalaus, korutyöt, pihatyöt, puutarhan hoito ja kalusteiden kunnostus. Lisäksi voidaan yhteisöllisesti pajalaisten toiveiden mukaan valmistaa ruokaa, tehdä luontoretkiä ja vierailukäyntejä, harrastaa liikuntaa, opetella tiedonhakua netistä ym.

VALMENTAJAT

Susanna Silvonen
050 400 9184


Silta-Muotoilu
Toimipiste: Viinikankatu 53

Taitopajan työtoiminta tutustuttaa kulttuurialaan muotoilun ja kädentaitojen avulla.

Taitopaja keskittyy erilaisten asiakastilausten, omien tuotteiden ja projektien suunnitteluun ja toteutukseen, esimerkiksi erilaiset somistustyöt, yksilölliset tuotteet ja teokset. Työvälineinä käytetään erilaisia käsityökaluja, muotoilu-, piirustus- ja maalausvälineitä.

Pajajakson aikana tutustuu myös kädentaidollisiin perustekniikoihin ja materiaaleihin. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta. Työtoiminnassa opetellaan tarvittavia taitoja töiden lomassa.

VALMENTAJA

Noora Nevalainen
044 063 0422

Päivi Sormunen


Silta-Pelipaja
Toimipiste: Sumeliuksenkatu 13 A

Pelipaja on suunnattu kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille ja erityisesti 18–29-vuotiaille työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Toiminta vahvistaa arjen ja elämänhallinnan taitoja sekä tukee jatkopolun löytymistä alan opintoihin ja työmarkkinoille.

Pelipajalla on tarjolla monenlaista tekemistä asiakkaan lähtötasosta riippuen. Tutustutaan pelityyppeihin ja -alustoihin pelaamalla erilaisia pelejä eri laitteilla. Peleistä tehdään arvosteluita. Joskus peliä pitää pelata monta kertaa kun pohditaan, miten jokin pelin eri osa on tehty. Tutustutaan erilaisiin pelien tekemisessä käytettäviin ohjelmistoihin. Suunnitellaan yksin tai ryhmässä kokonainen peli: idea, käsikirjoitus, ulkoasu, äänimaailma ja pelin toiminnallisuus.

Pelejähän tehdään todella monenlaisilla työkaluilla, erilaisiin ympäristöihin, monenlaisille pelaajille ja moneen eri tarkoitukseen. Tutustumislistalla on esimerkiksi:

  • Scratch-työkalu ja sen graafinen lohko-ohjelmointi, ”ohjelmointia ilman koodausta”
  • Python-kieli ja pygame-kirjasto
  • Javascript ja 2D-pelinkehitys
  • 3D–pelimoottorit
  • Eri alustat: selainpohjaiset, Android- ja iOS-pelit

Lisäksi mietitään erilaisia koulutusvaihtoehtoja ja työpaikkoja. Kiinnostaako koulutus? Herkeääkö harjoittelupaikkaa? Yksinkö yrittämään vai pelifirmaa perustamaan?

VALMENTAJAT

Marko Nurminen
050 435 7488


Silta-Puu-, rakennus- ja pintakäsittelypaja
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Puu-, rakennus- ja pintakäsittelypajalla teemme tilaustyönä asiakkaille puutuotteita, esim. erilaisia penkkejä sisälle tai ulos, linnunpönttöjä, roskakatoksia, pieniä pihavarastoja sekä kalusteiden kunnostusta ja pintakäsittelyä. Lisäksi tuotantoomme kuuluu yrityksille suoritettavat alihankintatyöt, joita ovat erilaiset pakkaus- ja kokoonpanotyöt. Käytettävät laitteet ovat käsityökaluja sekä puusepäntyöhön kuuluvia laitteita, kuten sahat, sirkkelit, höylät ja porakoneet.

Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan koneiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

VALMENTAJAT

Hannu Salo
040 846 0396

Sami Kiviaho
045 636 6063


Silta-Puhdistuspalvelut
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Puhdistuspalvelut huolehtii Silta-Valmennuksen kiinteistöjen sekä ulkopuolisten asiakkaiden tilojen puhtaanapidosta sekä työvaatteiden pesulapalveluista. Työkohteita on monipuolisesti kotisiivouksista käyttöönottosiivouksiin asiakkaiden tarpeiden mukaan. Työvälineet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja. Suuriin kohteisiin ja perussiivouksiin käytössä on lattianhoitokone sekä yhdistelmäkone.

Valmennusjakso tarjoaa eri lähtökohdista tuleville valmentautujille mahdollisuuden tutustua puhdistusalan työtehtäviin sekä pienimuotoiseen vaatehuoltoon. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan koneiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

VALMENTAJAT

Piia Piirainen
050 354 1541


Silta-Sote
Toimipiste: Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42

Sote-pajalla pääsee tutustumaan sosiaali- ja terveysalan työtehtäviin. Tämä tapahtuu erilaisten tapahtumien ja tuokioiden suunnittelun kautta eri asiakasryhmille sekä monipuolisten vierailukäyntien avulla. Pyrimme saamaan mahdollisimman kattavan kuvan Tampereen sosiaalipuolen työkentästä ja tutustumaan monipuolisesti eri paikkoihin, joissa lähihoitajana voisi työskennellä. Kohtaamme työtehtävillä paljon erilaisia asiakasryhmiä laajassa yhteistyöverkostossa, pääasiassa ikäihmisiä, lapsia ja kehitysvammaisia.

Sote-pajalla tehdään asiointiavustuksia, jolloin valmentautujat lähtevät avustamaan ikäihmistä kodin ulkopuolisille asioinneille.

Sote-pajalla oppii vuorovaikutustaitoja, erilaisten ihmisten kohtaamista sekä oppii ymmärtämään sosiaali- ja terveysalan monipuolisuutta. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta sosiaali- ja terveysalalta. Kaikilta sote-pajalle tulevilta pyydetään nähtäväksi rikostaustaote.

VALMENTAJA

Katja Saarinen
050 595 5097


Silta-Taika
Toimipiste: Turjankatu 1

Taika-pajalla on mahdollisuus käytännönläheiseen tekemiseen käsi- ja taideteollisuusalalla sekä kulttuurialalla. Pajalla suunnitellaan, ideoidaan ja toteutetaan tuotteita liikelahjoista pienimuotoisiin sisustusprojekteihin, kuten taidetekstiilit, somistukset, sisustustyöt, verhoilu- ja ompelutyöt, värjäys- ja kankaanpainotyöt, lavastusrekvisiitan valmistus, korutyöt, idearikkaat tuoteperheet, uniikkituotteet,. Työvälineet ovat käsi- ja taideteolliseen työskentelyyn sopivia työkaluja, kuten ompelukoneet, käsityökalut, piirustus- ja maalausvälineet, koru- ja metallintyöstövälineet sekä tekstiilityövälineet.
Taika-pajalla on oppimista ja onnistumista tukeva työympäristö, jossa saa vahvistusta ja uskoa omiin kykyihin.
Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan välineiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

VALMENTAJA

Marianne Rajala
044 769 8436


Silta-Graffa
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Viestinnän työpajalla tutustutaan laajasti viestintäalaan ja sen työtehtäviin. Käytössä on taittoon, kuvankäsittelyyn sekä valokuvaus- ja videotuotantoon soveltuvat laitteet, järjestelmä- ja digivideokamerat, digitointilaitteet, iMac-työasemat, Adoben Creative Cloud/CS5, -ohjelmistot. ym. tietokoneohjelmat, tulostimet, paperileikkurit, jne.

Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavia taitoja töiden lomassa.

VALMENTAJA

Janina Åberg
050 414 6621