Silta-Valmennuksen työpajoille tullaan valmentautumaan työelämään ja opiskeluun. Valmentautuja saa työpajajakson aikana kokemusta, näkemystä ja osaamista eri aloilla työskentelystä. Työpajat ovat työyhteisöjä, joissa oppiminen tapahtuu työn tekemisen kautta.

Pajojen työyhteisöissä työskentelee valmentautujien kanssa valmentajia ja opettajia. Valmentajat ja opettajat ohjaavat työskentelyä ja valmentavat työtehtävissä ja työyhteisössä toimimisessa. Valmentautujaa autetaan yksilöllisten tavoitteiden saavuttamisessa ja jatkosuunnitelmien tekemisessä.

Valmennuksessa on työelämälähtöinen valmennusote, jossa huomioidaan jokaisen valmentautujan yksilölliset tavoitteet. Valmennusjakson aikana valmentajat auttavat valmentautujaa selkeyttämään omia koulutus- ja työllistymistavoitteitaan ja kannustavat positiiviseen arjen hallintaan. Valmennusjakson aikana käydään arviointi- ja palautekeskusteluja valmentautujan sekä valmentajan kesken. Valmentautujalle tarjoutuu valmennusjaksonsa aikana tilaisuus arvioida omaa soveltuvuuttaan alalle.

Silta-Valmennuksen työpajoille voi hakea ympäri vuoden. Työskentely työpajalla alkaa aina perehdytyksellä.
Pajoilla tuotetaan tavaroita ja palveluita myös ulkopuolisille yksityisasiakkaille ja yrityksille. Löydät kunkin pajan valmentajien yhteystiedot Yhteystiedot-sivulta.

Lisätietoja

Liisa Eiramo
Valmennuspäällikkö
: 045 636 1005
: Turjankatu 1
Anni Reikko-Nieminen
Vastaava valmentaja

: 050 521 5002
: Vehnämyllynkatu 4

Paula Vuorinen
Vastaava valmentaja

: 040 514 5579
: Vehnämyllynkatu 4

Marjaana Räisänen
Vastaava valmentaja

: 050 595 5097

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@siltavalmennus.fi


Silta-Auto ja pienkone
Toimipiste: Turjankatu 1 C

Silta-Auto on opetuskorjaamo, jossa huolletaan ja korjataan henkilö- ja pakettiautoja valmennus- ja opiskelijatyönä. Auto-osaston töitä ovat esimerkiksi rengastyöt, moottorin, alusta- ja hallintalaitteiden korjaus sekä kytkin-, jarru- ja vaihteistotyöt. Työvälineinä ovat paineilmatyökalut, ajoneuvonostimet, rengas- ja tasapainotuskoneet ja monet muut autokorjaamon työvälineet.

Opetuskorjaamo on työyhteisö, jossa työskentelevät valmentautujat, opiskelijat, opettaja ja valmentajat. Silta-Autossa toimii myös Ammattiopisto Luovin tuotantokoulun auto-osasto.

Pajalla voi tutustua myös pienkoneiden korjaus- ja huoltotehtäviin. Pienkoneen töitä ovat esimerkiksi polkupyörien ja moottorisahojen ja ruoholeikkurien perushuollot sekä mopojen moottorien ja jarrujen korjaustyöt. Paja toimii kiinteässä yhteistyössä Silta-Auton kanssa. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan koneiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

Pajalta voi olla mahdollisuus poluttua tuotantokoulun auto- tai kiinteistöalan koulutuksiin.

Silta-Auton Asiakaspalvelu
: 044 062 4011
: Turjankatu 1 C
Jarno Ratinen
Valmentaja, Auto
: 040 557 7263
: Turjankatu 1 C
Jan Laine
Valmentaja, Auto
: 044 062 4014
: Turjankatu 1 C
Laura Kokko
Valmentaja, Pienkone
: 050 408 6063
: Turjankatu 1 C

Café 13
Toimipiste: Satakunnankatu 13

Café 13 on Tampereen monitoimitalo 13:ssa sijaitseva kahvila. Café 13 tarjoaa kahvila- ja lounaspalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa sekä ohjattuja työharjoittelupaikkoja nuorille.

Kahvilan töitä ovat esimerkiksi kahvilatuotteiden ja lounaan valmistus sekä esille laitto, kahvilan koneiden käyttö, koneiden ja tilojen siistiminen, kahvilan ruoka- ja juomatuotteiden myynti ja tarjoilu, kokoustarjoiluun liittyvät tehtävät sekä asiakaspalvelutehtävät. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.

Café 13
Aukioloaikana: 10-19

: 050 5281 669
: Satakunnankatu 13
Hanna-Leena Viskari
Valmentaja

: 040 355 7335
: Satakunnankatu 13
Heli Mäkelä
Apualmentaja
: Satakunnankatu 13


Hyvinvointipaja Liikkuva
Toimipiste: Team Gym, Kuokkamaantie 2, Ajokin halli

Hyvinvointipajalla tavoitteena on valmentautujan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantaminen matalan kynnyksen liikunnan avulla sekä tutustuminen monipuolisesti liikunta-alaan.
Paja on suunnattu kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille, eikä valmentautujalla tarvitse olla aikaisempaa liikunnallista taustaa.
Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useista osa-alueista, joista pajalla keskitytään erityisesti voimaannuttavaan monipuoliseen ulko-ja sisäliikuntaan sekä terveellisempään ravitsemukseen.
Liikunta on voimavara, joka auttaa jaksamaan arjessa paremmin.
Pajalla on mahdollista kerryttää kokemusta ja osaamista ohjaus-, hyvinvointi- ja liikunta-alalta sekä hahmottaa laajasti alan opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia.

Juhani Vesa
Valmentaja
: 050 407 5945
: Kuokkamaantie 2
Apuvalmentaja
: 040 637 6431
: Kuokkamaantie 2

Hyvinvointipaja Mielekäs
Toimipiste: Team Gym, Kuokkamaantie 2, Ajokin halli

Hyvinvointipaja Mielekkäässä pääsee tutustumaan hyvinvoinnin osatekijöihin terveyttä edistävästä näkökulmasta. Tavoitteena on antaa asiakkaille valmiuksia mielen hyvinvoinnin ja oman arjen hallinnan tukemiseen. Pajalla keskeisenä sisältönä on hyvinvoinnin tukeminen tutustumalla mm. palautumisen, rentoutumiskeinojen, sosiaalisuuden, terveysliikunnan, ravinnon ja levon merkitykseen hyvinvoinnin osatekijöinä. Pajapäivien aikana tehdään myös retkiä.

Hyvinvointipaja Mielekkäässä on myös mahdollista tehdä toimistotöitä. Halutessaan pääsee tutustumaan Team Gym -liikuntahallin ajanvarausjärjestelmään sekä sopimusten ja laskutusten tekemiseen. Mielekkäässä on mahdollista suorittaa liiketalouden ja liikunta-alan tutkintojen osia.

Kirsi Rissanen
Valmentaja
: 040 665 5340
: Kuokkamaantie 2

Silta-IT
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4, Jupiter 2. krs

Sillan IT-pajalla voit kartoittaa tietotekniikan perustasosi, oppia uutta, päivittää ja täydentää osaamistasi. IT-pajalla tehdään huolto-, korjaus- ja tukitöitä perinteisille tietokoneille, mutta myös erilaisille mobiililaitteille. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta. Valmennuksessa opetellaan alalla tarvittavia taitoja töiden lomassa ja valmistaudutaan käyttämään työelämässä käytettäviä työkaluja ja -menetelmiä.

Pajan toimintaympäristössä käytämme laajalti Microsoftin Windows- ja Office-tuoteperheitä, sekä useampaa Linuxin jakeluversiota ja mobiililaitteissa myös Android-käyttöjärjestelmiä.

Jarkko Elkevaara
Valmentaja
: 050 461 7555
: Vehnämyllynkatu 4
: Työtilaukset

Apuvalmentaja
: 045 636 6063
: Vehnämyllynkatu 4
: Työtilaukset


Silta-Kiinteistö
Toimipisteet: Vehnämyllynkatu 4, Turjankatu 1

SiltaKiinteistön työpajalla voi tutustua ulkoalueiden hoitoon ja puhtaanapitoon. Teemme pihatyöt ja vihertyöt vuodenajan mukaisesti käyttäen perinteisiä työvälineitä kuten ruohonleikkureita, siimaleikkureita, lumikolia ja harjoja.

Teemme myös kiinteistön teknisiä huolto- ja korjaustöitä. Tutuksi tulevat mm. lamppujen ja loisteputkien vaihdot, ovien lukitusten korjaukset, kiinnitykset erilaisiin seinämateriaaleihin sekä  vesi – ja WC-kalusteiden huollot.

Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kiinteistönhuollosta, pajalla opetellaan tarvittavat työtaidot ja työvälineiden käyttö töitä tehden.

Turjankadun toimipisteessä toimii myös Ammattiopisto Luovin tuotantokoulun kiinteistöpalvelut.

Ville Horila
Valmentaja

: 045 636 4496
: Turjankatu 1


Silta-Lounasravintola (Viinikankatu)
Toimipiste: Viinikankatu 53

Silta-Lounas on Viinikankadun toimipisteen henkilöstön, asiakkaiden sekä lähiseudun yritysten lounasravintola. Lounasasiakkaita käy päivittäin 80-130. Päivittäiseen työskentelyyn lounasravintolassa osallistuvat valmentautujat ja valmentajat. Työpisteet Silta-Lounaassa ovat lämmin- ja kylmäkeittiö, leivontapiste, sali sekä astiahuolto.
Lounasravintolan työtehtäviä ovat esimerkiksi lounasruokien valmistus, ruuan esille laitto ja tarjoilu, tilojen ja laitteiden siistiminen, tiskaus, salaatin valmistaminen sekä leipominen. Työvälineistöön kuuluvat muun muassa uunit, liedet, astianpesukoneet, keittimet, vatkaimet, kylmäkoneet sekä tarjoilulaitteet. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.

Adobe_PDF_32x32 Tulostettava esite

Jukka Laurila
Valmentaja
: 050 407 0730
: Viinikankatu 53

Silta-Lounasravintola (Vehnämyllynkatu)
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Lounasravintola on Vehnämyllynkadulla toimiva henkilöstön, asiakkaiden ja lähiseudun yritysten lounasravintola. Lounasasiakkaita käy päivittäin 120–150. Työpisteet lounasravintolassa ovat sali, astiahuolto, kylmäkeittiö, lämmin keittiö sekä leipomo. Lounasravintolan työtehtäviä ovat esimerkiksi lounasruokien valmistus, ruuan esille laitto ja tarjoilu, tilojen ja laitteiden siistiminen, tiskaus, salaatin valmistaminen sekä leipominen. Työvälineistöön kuuluvat muun muassa uunit, liedet, astianpesukoneet, keittimet, vatkaimet, kylmäkoneet sekä tarjoilulaitteet. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.
Päivittäiseen työskentelyyn lounasravintolassa osallistuvat valmentautujat, opiskelijat, opettaja ja valmentajat. Silta-Lounasravintolassa toimii Ammattiopisto Luovin ja Silta-Valmennusyhdistyksen  Tuotantokoulun hotelli-, ravintola ja catering -osasto.

Adobe_PDF_32x32 Tulostettava esite

Katja Pohjalainen
Valmentaja
: 044 063 4012
: Vehnämyllynkatu 4
Marjo Palomäki
Valmentaja
: 044 063 4012
: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Luontopaja
Toimipiste: Turjankatu 1

Luontopaja on työpaja, joka hyödyntää luonnonvoimaa! Paja on suunnattu kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille. Paja tarjoaa monipuolisia lähestymistapoja luontoon, ympäristöön, eläimiin ja kasveihin kuntoutumisen ja oppimisen näkökulmasta. Pajalla pääsee tutustumaan luonnon tarjoamiin toimintaympäristöihin pajan oman toiminnan sekä ulkopuolisten harjoittelujaksojen ja vierailujen kautta. Luontopajan toiminnassa on mukana muun muassa kasvien viljelyä, retkeilyä luonnossa, maiseman- ja luonnonhoitoa ja eläinten hoitoa. Pajalla pääsee oppimaan luonnosta uusia asioita luontoa tarkkailemalla ja hyödyntämään esimerkiksi luonnosta löytyviä ilmaisia ja ravinteikkaita luonnonyrttejä!
Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.

Sini Lavia
Valmentaja
: 050 573 2223
: Turjankatu 1C
Tuija Harjula
Apuvalmentaja
: 040 584 7367
: Turjankatu 1C

Silta-Monitaito
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Monitaitopajan työtoiminta tutustuttaa monipuolisesti erilaisiin kädentaidollisiin töihin. Valmentautujan tilanteesta riippuen painotus voi olla joko omaa arkielämää tukevissa tehtävissä tai alan ammatillisemmissa tehtävissä. Pajalla pääsee kokeilemaan sekä pehmeitä että kovia materiaaleja ja erilaisia työvälineitä. Valmentautujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kädentaidoista. Tärkeintä on halu käsillä tekemiseen ja luova mieli.

Esimerkkejä pajan työtehtävistä:

kutominen, virkkaus, ompelu, maalaus, korutyöt, pihatyöt, puutarhan hoito ja kalusteiden kunnostus, tilasisustus ja -somistus, erilaisten tilaustyöprojektien ja omien teosten suunnittelu sekä toteutus.

Susanna Silvonen
Valmentaja
: 050 400 9184
: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Muotoilupaja
Toimipiste: Viinikankatu 53

Muotoilupajan työtoiminnassa saa päästää luovuuden valloilleen. Työpajan toiminta tutustuttaa kulttuurialaan muotoilun sekä kädentaitojen avulla. Mahdollisuuksien mukaan teemme myös tutustumiskäyntejä kulttuurikohteisiin.

Esimerkkejä pajan työtehtävistä:
Maalaus, korutyöt, sisustustuotteet, puvustus, pienlavasteet, sekä erilaisten projektien ja omien teosten suunnittelu ja toteutus.
Työvälineinä käytetään erilaisia käsityökaluja, muotoilu-, piirustus- ja maalausvälineitä.
Valmentautujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, tärkeintä on luovuus ja halu tehdä itse.

Heidi-Maria Huhtaniemi
Valmentaja
: 040 480 9190
: Viinikankatu 53

Silta-Pelipaja
Toimipiste: Sumeliuksenkatu 13 A

Pelipaja on suunnattu kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille ja erityisesti 18–29-vuotiaille työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Toiminta vahvistaa arjen ja elämänhallinnan taitoja sekä tukee jatkopolun löytymistä alan opintoihin ja työmarkkinoille.

Pelipajalla on tarjolla monenlaista tekemistä asiakkaan lähtötasosta riippuen. Tutustutaan pelityyppeihin ja -alustoihin pelaamalla erilaisia pelejä eri laitteilla. Peleistä tehdään arvosteluita. Joskus peliä pitää pelata monta kertaa kun pohditaan, miten jokin pelin eri osa on tehty. Tutustutaan erilaisiin pelien tekemisessä käytettäviin ohjelmistoihin. Suunnitellaan yksin tai ryhmässä kokonainen peli: idea, käsikirjoitus, ulkoasu, äänimaailma ja pelin toiminnallisuus.

Pelejähän tehdään todella monenlaisilla työkaluilla, erilaisiin ympäristöihin, monenlaisille pelaajille ja moneen eri tarkoitukseen. Tutustumislistalla on esimerkiksi:

  • Scratch-työkalu ja sen graafinen lohko-ohjelmointi, ”ohjelmointia ilman koodausta”
  • Python-kieli ja pygame-kirjasto
  • Javascript ja 2D-pelinkehitys
  • 3D–pelimoottorit
  • Eri alustat: selainpohjaiset, Android- ja iOS-pelit

Lisäksi mietitään erilaisia koulutusvaihtoehtoja ja työpaikkoja. Kiinnostaako koulutus? Herkeääkö harjoittelupaikkaa? Yksinkö yrittämään vai pelifirmaa perustamaan?

Marko Nurminen
Valmentaja
: 050 435 7488
: Sumeliuksenkatu 13 A
Tommi Mourujärvi
Apuvalmentaja
: 050 435 7488
: Sumeliuksenkatu 13 A

Silta-Puu-, rakennus- ja pintakäsittelypaja
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Puu-, rakennus- ja pintakäsittelypajalla teemme tilaustyönä asiakkaille puutuotteita, esim. erilaisia penkkejä sisälle tai ulos, linnunpönttöjä, roskakatoksia, pieniä pihavarastoja sekä kalusteiden kunnostusta ja pintakäsittelyä. Lisäksi tuotantoomme kuuluu yrityksille suoritettavat alihankintatyöt, joita ovat erilaiset pakkaus- ja kokoonpanotyöt. Käytettävät laitteet ovat käsityökaluja sekä puusepäntyöhön kuuluvia laitteita, kuten sahat, sirkkelit, höylät ja porakoneet.

Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan koneiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

Hannu Salo
Valmentaja
: 040 846 0396
: Vehnämyllynkatu 4
Susanna Silvonen
Valmentaja
: 050 4009 184
: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Puhdistuspalvelut
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Puhdistuspalvelut huolehtii Silta-Valmennuksen kiinteistöjen sekä ulkopuolisten asiakkaiden tilojen puhtaanapidosta sekä työvaatteiden pesulapalveluista. Työkohteita on monipuolisesti kotisiivouksista käyttöönottosiivouksiin asiakkaiden tarpeiden mukaan. Työvälineet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja. Suuriin kohteisiin ja perussiivouksiin käytössä on lattianhoitokone sekä yhdistelmäkone.

Valmennusjakso tarjoaa eri lähtökohdista tuleville valmentautujille mahdollisuuden tutustua puhdistusalan työtehtäviin sekä pienimuotoiseen vaatehuoltoon. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan koneiden käyttö ja muut tarvittavat taidot töiden lomassa.

Anu Bister
Valmentaja
: 050 354 1541
: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Sote
Toimipiste: Hatanpään Valtatie 34 E

Sote-pajan perusajatus pohjautuu vertaistuelliseen toimintaan, pajalainen-pajalaiselle toimintamallilla, jossa asiakkaan toimijuus ja toiminnallisuus voivat vahvistua.

Asiakas pyritään kohtaamaan kokonaisvaltaisesti, huomioiden viikko-ohjelman sisällössä psyykkisen, fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin osa-alueet. Ohjelma sisältää esimerkiksi kuntosalia, kulttuuri antia, luontoretkiä ja luovien menetelmien käyttöä voimavarakeskeisesti.

Sote-alaan tutustutaan eri alaan liittyvien toimijoiden ja käytännön työtehtävien parissa. Pajalla voi suorittaa sote-alaan liittyviä tutkinnonosia ja muita erillisiä opintopisteitä kerryttäviä kursseja.

Jouni Pajumäki
Valmentaja

: 040 353 7959
: Hatanpään Valtatie 34 E

Teimur Aleskerov
Valmentaja

: 040 617 3021
: Hatanpään Valtatie 34 E


Silta-Graffa
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Graffan työpajalla tutustutaan laajasti graafiseensuunnitteluun ja sen työtehtäviin. Teemme mm. käyntikortteja, esitteitä, julisteita ja kuvituksia.

Käytössämme on taittoon, kuvankäsittelyyn, sekä kuvittamiseen soveltuvat ohjelmat (Adobe creative suite) ja laitteet, digijärjestelmäkamerat, digitointilaitteet, iMac-työasemat, tulostimet, paperileikkurit, jne.

Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavia taitoja töiden lomassa.

Graffapaja
Graffapaja

Adobe_PDF_32x32 Tulostettava esite

Janina Åberg
Valmentaja

: 050 414 6621
: Vehnämyllynkatu 4
: Työtilaukset


Silta-Viestintä
Toimipiste: Vehnämyllynkatu 4

Silta-Valmennusyhdistyksen Viestintäpajalla pääset tutustumaan kirjallisen ja kuvallisen viestinnän monipuoliseen ja mielenkiintoiseen maailmaan – oman kiinnostuksesi ja tahtisi mukaisesti.

Pääset tekemään some-sisältöjä, harjoittelemaan tekstintuottamista, valo- ja videokuvausta sekä kuvankäsittelyä ja editointia.

Viestintäpajalla saat tuntumaa ja ymmärrystä siitä, miten erilaiset mediasisällöt syntyvät. Työtehtävät ovat osittain asiakastöitä, sisällöntuotantoa muille Silta-Valmennusyhdistyksen työpajoille sekä valmentautujien omien ideoiden toteuttamista. Lisäksi tutustumme alan yrityksiin ja paikalliseen kulttuuritoimintaan.

Tavoitteena on antaa eväitä mielen ja arjen hallintaan joustavassa ympäristössä, mielenkiintoisten tehtävien parissa, kartuttaen samalla osaamista media- ja viestintäalan perustaidoissa.

Adobe_PDF_32x32 Tulostettava esite