Osaaminen näkyviin: Ideasta peliksi Tampereella!

27.4.2023
Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen digiteemaisissa hankkeissa on osallistuttu yhteistyössä Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) Osaaminen näkyviin -viikkoon.

Tampereella DigiSilta-hankkeen työntekijät innostivat muita hankkeita, työpajoja ja toimintoja nostamaan osaamista näkyviin digitaalisia keinoja hyödyntäen. Valo-Valmennusyhdistyksen Seinäjoen Oppimispolut onnistumiseen-hanke ja Helsingin Saako oppia-hanke saivat yhdessä pohtimaan, miten digitaidoista voi innostua ja hyötyä sekä miten huolehtia omasta hyvinvoinnista digiaikana. DigiSilta-hanke haluaa jatkossakin kannustaa osaamisen tunnistamiseen ja näkyväksi tekemiseen kiertämällä toimipisteillä ja opastamalla digitaitojen pariin.

Numa-pajan "Hiipivä ​ilves, piilotettu tappara"-peliprojekti

Silta-Valmennusyhdistyksen Virtuaalisesti vierellä -hanke ja Numa-paja lähettävät pelilliset terveiset Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi! Ensin nuoret tekivät oman pajavalmentajansa johdolla Tampereelle sijoittuvan lautapelin ”Hiipivä ilves, piilotettu tappara”. Sitten aloitettiin yhteistyö Virtuaalisesti vierellä -hankkeen kanssa: nuorten upeaa peliä lähdettiin muotoilemaan Seppo.io-pelialustalle. Peliprojekti on vielä työn alla, mutta siitä on hyvää vauhtia muotoutumassa Tampere-aiheinen tietovisapeli (kuvassa). Kaikki peliprojektissa mukana olleet nuoret ovat tuoneet projektiin paljon omaa osaamistaan. Lautapelin tekemisvaiheessa on tarvittu esimerkiksi kädentaitoja, taiteellista osaamista, yhteistyötaitoja sekä kykyä suunnitella sääntöjä ja pelin etenemistä. Seppo-version tekemisessä on lisäksi tarvittu digitaitoja sekä tiedonhakutaitoja.

Lisätietoja Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen osallistumisesta saat DigiSilta-hankkeen Mirja Laitiselta (040 615 9710, @siltavalmennus) ja Pia Pirttijoelta (046 922 6236, @valo-valmennus).

Yhteystiedot

No items found.

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.