Maailma muuttuu jatkuvasti. Niin tekee ihminenkin, joskaan ei aina samaan tahtiin. Me yritämme pysyä muutoksessa mukana ja myös vaikuttaa siihen.

Huominen
tehdään
tänään

Uutiset & tiedotteet

Tältä sivulta löydät kaikkein tärkeimmät tiedotukselliset asiat. Parhaiten pysyt kartalla yhdistyksen toiminnasta some-kanavia seuraamalla!
Osatyökykyiset yritysten rekrytointiongelmien ratkaisuna

Silta-valmennusyhdistys tutki millaisia toimivia ratkaisuja on olemassa osatyökykyisten rekrytointiin

6.6.2024
Oikeus työhön ja rohkeus uudenlaisiin ratkaisuihin puhuttivat rahoitusiltapäivässä

Työllistymistä edistävät yhteiskunnalliset yritykset ja OBCD-hankkeen ekosysteemi järjestivät rahoitusiltapäivän 25.3. Iltapäivän aikana asiantuntijat avasivat työllisyyttä edistävän toiminnan yhteiskunnallisia edellytyksiä, rahoitusta ja liiketoimintamalleja. Esille nousivat niin haasteet kuin ratkaisut.

16.4.2024
Silta-Valmennusyhdistys osallistuu Erasmus+ ESCAPE-hankkeeseen

Silta-Valmennusyhdistys ry osallistuu Erasmus+ ESCAPE-hankkeeseen jota koordinoi italialainen Unione Italiana Sport per Tutti Alessandria. Hankkeen kumppaneina ovat myös Courage Foundation sekä ORBI Agency Bulgariasta.

9.4.2024
Kuntoutussäätiö selvittää Poliisin, Rikosseuraamuslaitoksen ja Ulosottolaitoksen asiakkaiden ohjaamista palveluihin - osallistu tutkimukseen!

Oletko ollut Poliisin, Rikosseuraamuslaitoksen tai Ulosottolaitoksen asiakkaana vuosien 2022–2023 aikana? Pyydämme sinua osallistumaan tutkimukseen. Voit halutessasi osallistua pelkkään kyselyyn tai pelkkään haastatteluun tai molempiin.

2.4.2024
Tervetuloa ainutlaatuisten luontokuvien näyttelyyn!

Tervetuloa ainutlaatuisten luontokuvien näyttelyyn Messukylän kirjastoon (Hintsankatu 1, 33560 Tampere) 2.5.- 31.5. välisenä aikana. Valokuvat on ottanut Silta-valmennusyhdistyksen viestintäpajalla työskentelevä tohtori Sergei Alexandrovich Stroev.

18.3.2024
Lions Club Tampereen Amurin klubi lahjoitti Silta-Valmennusyhdistyksen nuorten toiminnan tukemiseen 1000 euroa

Lahjoituksen vastaanottivat aluejohtaja Anni Reikko-Nieminen ja vastaava valmentaja Jonna Kuutti.

19.12.2023
Vapautetaan sosiaalisesti vastuullisten julkisten hankintojen voima – kyselytutkimus auki!

Euroopan komissio pyrkii kohti sosiaalisesti vastuullista sekä kestävää tulevaisuutta. Komissio on aloittanut sosiaalisesti vastuullisia julkisia hankintoja koskevan tiedotus- ja koulutuskampanjan kaikissa EU:n jäsenmaissa.

4.12.2023
Nykyinen tapa puhua maahanmuuttaneista työntää ihmisiä yhteiskunnan ulkokehälle

Kun puhumme maahanmuutosta, puhumme ihmisistä. Nykyisessä keskustelussa maahanmuuttaneisiin viitataan usein yhtenä samankaltaisena ryhmänä. Keskustelussa unohtuu, että jokainen ihminen on yksilö, jolla on omat unelmansa ja tavoitteensa. Kaikilla meistä on tarve sekä olla yhteydessä muihin ihmisiin että tulla kohdatuksi yksilönä.

16.11.2023
Oppilaitoksissa ja työpaikoilla tarvitaan lisää osaamista mielenterveysasioissa

Valtakunnallisessa Nuorten mielenterveyden tuki työelämässä ja työelämään siirryttäessä -hankkeessa kehitetään sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää työelämää yhdessä nuorten kanssa. Jotta nuoret voisivat paremmin koulussa ja työelämässä, mukaan muutoksen tekemiseen tarvitaan nuorten lisäksi oppilaitokset ja työnantajat.

6.11.2023
Tervetuloa Digidesi-hankkeen loppuwebinaariin

Päätösseminaarissa kuullaan hankkeen löydöksistä, tuotoksista, puhetta asiantuntijoilta ja kokemusasiantuntijoilta desistanssista, osallisuudesta ja digitaalisesta kuntoutuksesta.

26.10.2023
Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelussa ja pilotoinnissa

Lue lisää viimeisimmästä hankeuutisestamme esimerkiksi siitä, miten sosiaaliset innovaatiot syntyvät ja leviävät yhteistyön kautta

26.10.2023
Millaista on toimia digimentorina työpajoilla?

DigiSilta-hankkeessa digimentorina toiminut Sari kertoo kokemuksistaan Verken sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa.

24.10.2023
Kutsu DigiSilta (ESR) -hankkeen lopputapahtumaan

DigiSilta-hankkeen lopputapahtuma järjestetään torstaina 16.11.2023 klo 13.00-15.30 livenä Tampereella!

11.10.2023
Innovaattoreilla on mahdollisuus muuttaa oman alueensa toimintakulttuuria, koska suuret muutokset lähtevät liikkeelle pienistä yksityiskohdista

Silta-Valmennusyhdistys osallistuu valtakunnalliseen kehittämistyöhön Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa. Silta levittää tietoa sosiaalisista innovaatioista viidessä kehittämistyöpajassa yhteistyössä hankekumppanien kanssa.

3.10.2023
Opiskelu vankeusaikana, työtä vai elämää varten?

Onko opiskelu tärkeää vain tutkinnon saamiseksi? Työelämään pääsyn kannalta kyllä, mutta jokainen voi oppia uusia taitoja ja kehittää itseään omaksi iloksi ja parantaa omaa hyvinvointiaan.

3.10.2023
Silta-Valmennusyhdistyksen asiakkaat saivat itsevarmuutta opinnollistamisesta

Keväällä Silta-Valmennusyhdistys ry:n puhdistuspajan kolme asiakasta suoritti puhtauspalvelualan tutkinnon osan opinnollistamalla. Puhtauspalvelualalle opinnollistaminen sopiikin erityisen hyvin alan käytännönläheisyyden vuoksi.

27.9.2023
Tervetuloa BE WISE - verkostoitumistapahtumaan 24.10.2023

Tervetuloa tutustumaan uusiin yhteistyökumppaneihin ja syventämään vanhoja suhteitasi tapahtumaan, jossa luodaan Suomeen oma WISE-verkosto.

27.9.2023
Digitarjotin on julkaistu!

Tervetuloa tutustumaan Silta- ja Valo-Valmennusyhdistysten hanketyössä kehittämiin malleihin ja materiaaleihin Digitarjottimelle.

13.9.2023
Upeita luontokuvia Talanin saarelta Cafe 13:sta!

Silta-valmennuksen viestintäpajalla työskennellään monipuolisesti erilaisten viestinnän muotojen parissa. Keskiviikosta 2.8. alkaen voi nähdä Cafe 13:ssa (Satakunnankatu 13) upeita luontokuvia Talanin saarelta. Kuvat on ottanut Sergei Alexandrovich Stroev osana tutkimusmatkaansa Talanin saarelle.

2.8.2023
Silta-Valmennusyhdistys levittää tietoa sosiaalisista innovaatioista viidessä kehittämistyöpajassa yhteistyössä hankekumppanien kanssa

Silta-Valmennusyhdistys osallistuu valtakunnalliseen kehittämistyöhön Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa.

17.7.2023
Kesäkuvakisan voittaja palkittiin

DigiSilta-hanke (ESR) järjesti uusia käyttäjiä innostaakseen Discord-keskustelualustalla Pirkanmaalla kesäkuvakisan. Voittajakuva valittiin digimentoreiden raadin toimesta ja palkinto kesäherkkukassi käytiin luovuttamassa voittajalle Miika Hirvasmaalle Valo-Valmennusyhdistyksen ICT-pajalla.

27.6.2023
Virtuaalinen kesäcafé avautuu työhaun tueksi!

Kaipaisitko tukea työnhakuusi tai työllistymiseesi? Haluatko apua suunnan selkeytykseen tai stressikuormasta palautumiseen? Miltä kuulostaisi valmennuksellinen voimavarabuustaus ihan ilmaiseksi? Tervetuloa mukaan virtuaaliseen kesäkahvilaamme!

21.6.2023
Mitkä ovat työllisyyden itsestäänselvyydet? SuomiAreenan paneelissa haastetaan nykyisen järjestelmän toimivuutta

SuomiAreenassa lähestytään kolmen tilaisuuden kautta tärkeää tavoitetta; miten saamme luotua yhteiskuntaamme uuden järjestelmän, joka tukee jokaisen yksilöllistä polkua kohti työelämää.

21.6.2023
TRUST-hanke - Yhteistyökumppanuus nuorisoalalla

‍TRUST-hankkeen päätavoitteena on parantaa nuorisotyön laatua lisäämällä osallistuvien organisaatioiden tarjoamia palveluja kohderyhmilleen, joihin kuuluvat syrjäytyneet nuoret, joilla on monimutkainen traumatausta (n. 13-29-vuotiaat).Tavoitteen odotetaan saavutettavan valmiuden kehittämisellä, joka sisältää yhteisen innovatiivisentraumasensitiivisen työskentelymallin kehittämisen monimutkaisista traumoista kärsivien syrjäytyneiden nuorten hyväksi ja joka voidaan toteuttaa kansainvälisesti ja erilaisissa puitteissa. TRUST-hanke perustuu Silta-Valmennusyhdistyksen SÄRÖ-hankkeeseen (Särkyneestä eheäksi) jonka on pilotoitu Suomessa hyvin tuloksin.

16.6.2023
DigiSillan mentorit rakensivat Discord-palvelimen työpajojen käyttöön

DigiSilta-hankkeen (ESR) digimentorit ovat rakentaneet Siltavalmennuksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen kuntouttavan työtoiminnanpajoille yhteisen Discord-palvelimen.

31.5.2023
Silta kartoittaa työnantajien näkemyksiä ja tarpeita osatyökykyisten henkilöiden työllistämisestä

Tällä hetkellä on noin 65 000 osatyökykyistä, jotka eivät ole työelämässä, mutta haluavat työskennellä ja uskovat pystyvänsä siihen. Osatyökykyisten henkilöiden rekrytoituminen avoimille työmarkkinoille on edelleen vähäistä, vaikka työllisyysaste on hieman noussut ja rakennetyöttömyys on lievästi laskenut. Osatyökykyisten henkilöiden työllistyminen on merkityksellistä sekä heille itselleen että koko yhteiskunnalle.

31.5.2023
Tervetuloa elokuun SÄRÖ-ryhmään

Pohditko miten mennyt vaikuttaa tähän hetkeen? Onko sinulle turvan kokeminen joskus vaikeaa? Sinun ei tarvitse miettiä ovatko kokemuksesi riittävän vakavia. Ryhmässä saat tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen.

30.5.2023
Kehittämistyöpajat perehdyttävät sosiaalisiin innovaatioihin

Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa, joka järjestää tämän vuoden aikana viisi kehittämistyöpajaa. Tilaisuuksissa osallistujat verkostoituvat ja tutustuvat sosiaalisten innovaatioiden etuihin, vaikutuksiin, vaikuttavuuteen, skaalaamiseen ja validointiin. Yhteistyö on sosiaalisen innovaatiotoiminnan ydintä, joten mukaan kannattaa tulla vaikka vain tutustumaan muihin teemasta kiinnostuneisiin.

29.5.2023
Lämpimästi tervetuloa Komeetta -hankkeen (ESR) loppuseminaariin 30.5.2023 klo 12–15.30.

Komeetta -hankkeen tarkoituksena on edistää työmarkkinoiden ulkopuolella olevien maahan muuttaneiden henkilöiden, erityisesti miesten työllistymistä.

23.5.2023
Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskus: tule mukaan verkostoon!

Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelussa ja pilotoinnissa.

4.5.2023
Valmennuksesta tukea lukio-opiskelijoiden jaksamiseen

Heidi Meriläinen työskentelee Lukiopajan valmentajana ja kehittää ja toteuttaa hankkeen ohjauksellista toimintaa. Monille pajan nuorista koulumenestys ja opiskelijaidentiteetti ovatkin merkityksellisiä, vaikka jaksaminen olisi vähissä. Kun uupumus ottaa vallan nuoren elämässä, on tärkeää lähteä purkamaan vyyhtiä oikeasta päästä. Hyvinvoinnin kohentuminen kannattelee nuorta myös opinnoissa.

6.3.2023
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskukselta tärkeä politiikkasuositus

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tänään julkaisema politiikkasuositus on tärkeä kokoava selvitys siitä, kuinka yhteiskunnallisten yritysten kautta voidaan oikeilla toimilla synnyttää 100 000 uutta työpaikkaa, erityisesti osatyökykyisille ja muille tukea tarvitseville. Keinot ovat jo olemassa, eivätkä ne vaadi julkista lisärahoitusta nykytasoon verrattuna.

1.3.2023
Lions Club lahjoitti 1000 euroa nuorten kanssa tehtävään toimintaan!

Lions Club Tampere/ Amuri ry myönsi Numan valmentajille 1000 euron suuruisen tuen.

10.1.2023
Yhteiskunnallisten yritysten osaamista vahvistetaan kansainvälisesti

Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia, kuten työllisyyteen, sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyviä haasteita.

12.12.2022
Lukiopajalla (Hatanpään valtatie 34) järjestetään avoimet ovet maanantaina 26.9. klo:13-16!

Lukiopajalla (Hatanpään valtatie 34) järjestetään avoimet ovet maanantaina 26.9. klo:13-16. Niin nuoret kuin ammattilaisetkin ovat tervetulleita tutustumaan Lukiopajalle.

26.9.2022
Osaaminen näkyviin: Ideasta peliksi Tampereella!

Tampereella Silta-Valmennusyhdistyksen Virtuaalisesti vierellä -hanke ja Numa-paja lähettävät pelilliset terveiset Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi!

9.9.2022
Olemme mukana Osaaminen näkyviin -viikolla!

Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen digiteemaiset hankkeet osallistuvat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) järjestämälle Osaaminen näkyviin -tapahtumaviikolle 5.9.–11.9.2022.

29.8.2022
Matkalla eteenpäin!

Uudistamme verkkosivujamme mahdollisimman hyvin jokaista kohderyhmäämme palvelevaksi, jotta polku sopivien palveluiden äärelle olisi mahdollisimman selkeä ja suora.

30.5.2022
Vatesin Tulisielu-tunnustus Kimmo Kumlanderille!

Vates-säätiön vuosittaisen Tulisielu-tunnustuksen sai tänään Kimmo Kumlander. Kumlander on vuosikymmeniä tehnyt työtä kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ryhmien tukemiseksi. Tulisielu-tunnustuksen myönsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja valtuuskunnan puheenjohtaja, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.

27.5.2022
Silta-Valmennusyhdistys mukana Yhteiskunnallisten Yritysten Osaamiskeskuksessa

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa valtionavustusta yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen käynnistämiseen. Osaamiskeskuksen tehtävänä on tarjota neuvontaa ja ohjausta yhteiskunnallista yritystoimintaa harjoittaville tai käynnistäville yrityksille ja yhteisöille – yritysmuodosta ja toimialasta riippumatta. Tavoitteena on rakentaa jatkuvasti kehittyvä asiantuntijapalveluiden verkosto vahvistamaan toimintaedellytyksiä ja lisäämään osatyökykyisten työllistämistä valtakunnallisesti.

10.2.2022

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.