Uutiset & tiedotteet
Tältä sivulta löydät kaikkein tärkeimmät tiedotukselliset asiat. Parhaiten pysyt kartalla yhdistyksen toiminnasta some-kanavia seuraamalla!
DigiSilta-hankkeen (ESR) digimentorit ovat rakentaneet Siltavalmennuksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen kuntouttavan työtoiminnanpajoille yhteisen Discord-palvelimen.
Tällä hetkellä on noin 65 000 osatyökykyistä, jotka eivät ole työelämässä, mutta haluavat työskennellä ja uskovat pystyvänsä siihen. Osatyökykyisten henkilöiden rekrytoituminen avoimille työmarkkinoille on edelleen vähäistä, vaikka työllisyysaste on hieman noussut ja rakennetyöttömyys on lievästi laskenut. Osatyökykyisten henkilöiden työllistyminen on merkityksellistä sekä heille itselleen että koko yhteiskunnalle.
Pohditko miten mennyt vaikuttaa tähän hetkeen? Onko sinulle turvan kokeminen joskus vaikeaa? Sinun ei tarvitse miettiä ovatko kokemuksesi riittävän vakavia. Ryhmässä saat tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen.
Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa, joka järjestää tämän vuoden aikana viisi kehittämistyöpajaa. Tilaisuuksissa osallistujat verkostoituvat ja tutustuvat sosiaalisten innovaatioiden etuihin, vaikutuksiin, vaikuttavuuteen, skaalaamiseen ja validointiin. Yhteistyö on sosiaalisen innovaatiotoiminnan ydintä, joten mukaan kannattaa tulla vaikka vain tutustumaan muihin teemasta kiinnostuneisiin.
Komeetta -hankkeen tarkoituksena on edistää työmarkkinoiden ulkopuolella olevien maahan muuttaneiden henkilöiden, erityisesti miesten työllistymistä.
Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelussa ja pilotoinnissa.
Heidi Meriläinen työskentelee Lukiopajan valmentajana ja kehittää ja toteuttaa hankkeen ohjauksellista toimintaa. Monille pajan nuorista koulumenestys ja opiskelijaidentiteetti ovatkin merkityksellisiä, vaikka jaksaminen olisi vähissä. Kun uupumus ottaa vallan nuoren elämässä, on tärkeää lähteä purkamaan vyyhtiä oikeasta päästä. Hyvinvoinnin kohentuminen kannattelee nuorta myös opinnoissa.
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tänään julkaisema politiikkasuositus on tärkeä kokoava selvitys siitä, kuinka yhteiskunnallisten yritysten kautta voidaan oikeilla toimilla synnyttää 100 000 uutta työpaikkaa, erityisesti osatyökykyisille ja muille tukea tarvitseville. Keinot ovat jo olemassa, eivätkä ne vaadi julkista lisärahoitusta nykytasoon verrattuna.
Lions Club Tampere/ Amuri ry myönsi Numan valmentajille 1000 euron suuruisen tuen.
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia, kuten työllisyyteen, sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyviä haasteita.
Lukiopajalla (Hatanpään valtatie 34) järjestetään avoimet ovet maanantaina 26.9. klo:13-16. Niin nuoret kuin ammattilaisetkin ovat tervetulleita tutustumaan Lukiopajalle.
Tampereella Silta-Valmennusyhdistyksen Virtuaalisesti vierellä -hanke ja Numa-paja lähettävät pelilliset terveiset Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi!
Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen digiteemaiset hankkeet osallistuvat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) järjestämälle Osaaminen näkyviin -tapahtumaviikolle 5.9.–11.9.2022.
Uudistamme verkkosivujamme mahdollisimman hyvin jokaista kohderyhmäämme palvelevaksi, jotta polku sopivien palveluiden äärelle olisi mahdollisimman selkeä ja suora.
Vates-säätiön vuosittaisen Tulisielu-tunnustuksen sai tänään Kimmo Kumlander. Kumlander on vuosikymmeniä tehnyt työtä kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ryhmien tukemiseksi. Tulisielu-tunnustuksen myönsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja valtuuskunnan puheenjohtaja, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa valtionavustusta yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen käynnistämiseen. Osaamiskeskuksen tehtävänä on tarjota neuvontaa ja ohjausta yhteiskunnallista yritystoimintaa harjoittaville tai käynnistäville yrityksille ja yhteisöille – yritysmuodosta ja toimialasta riippumatta. Tavoitteena on rakentaa jatkuvasti kehittyvä asiantuntijapalveluiden verkosto vahvistamaan toimintaedellytyksiä ja lisäämään osatyökykyisten työllistämistä valtakunnallisesti.