Maailma muuttuu jatkuvasti. Niin tekee ihminenkin, joskaan ei aina samaan tahtiin. Me yritämme pysyä muutoksessa mukana ja myös vaikuttaa siihen.

Huominen
tehdään
tänään

Uutiset & tiedotteet

Tältä sivulta löydät kaikkein tärkeimmät tiedotukselliset asiat. Parhaiten pysyt kartalla yhdistyksen toiminnasta some-kanavia seuraamalla!
DigiSillan mentorit rakensivat Discord-palvelimen työpajojen käyttöön

DigiSilta-hankkeen (ESR) digimentorit ovat rakentaneet Siltavalmennuksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen kuntouttavan työtoiminnanpajoille yhteisen Discord-palvelimen.

31.5.2023
Silta kartoittaa työnantajien näkemyksiä ja tarpeita osatyökykyisten henkilöiden työllistämisestä

Tällä hetkellä on noin 65 000 osatyökykyistä, jotka eivät ole työelämässä, mutta haluavat työskennellä ja uskovat pystyvänsä siihen. Osatyökykyisten henkilöiden rekrytoituminen avoimille työmarkkinoille on edelleen vähäistä, vaikka työllisyysaste on hieman noussut ja rakennetyöttömyys on lievästi laskenut. Osatyökykyisten henkilöiden työllistyminen on merkityksellistä sekä heille itselleen että koko yhteiskunnalle.

31.5.2023
Tervetuloa elokuun SÄRÖ-ryhmään

Pohditko miten mennyt vaikuttaa tähän hetkeen? Onko sinulle turvan kokeminen joskus vaikeaa? Sinun ei tarvitse miettiä ovatko kokemuksesi riittävän vakavia. Ryhmässä saat tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen.

30.5.2023
Kehittämistyöpajat perehdyttävät sosiaalisiin innovaatioihin

Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa, joka järjestää tämän vuoden aikana viisi kehittämistyöpajaa. Tilaisuuksissa osallistujat verkostoituvat ja tutustuvat sosiaalisten innovaatioiden etuihin, vaikutuksiin, vaikuttavuuteen, skaalaamiseen ja validointiin. Yhteistyö on sosiaalisen innovaatiotoiminnan ydintä, joten mukaan kannattaa tulla vaikka vain tutustumaan muihin teemasta kiinnostuneisiin.

29.5.2023
Lämpimästi tervetuloa Komeetta -hankkeen (ESR) loppuseminaariin 30.5.2023 klo 12–15.30.

Komeetta -hankkeen tarkoituksena on edistää työmarkkinoiden ulkopuolella olevien maahan muuttaneiden henkilöiden, erityisesti miesten työllistymistä.

23.5.2023
Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskus: tule mukaan verkostoon!

Silta-Valmennusyhdistys on mukana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelussa ja pilotoinnissa.

4.5.2023
Valmennuksesta tukea lukio-opiskelijoiden jaksamiseen

Heidi Meriläinen työskentelee Lukiopajan valmentajana ja kehittää ja toteuttaa hankkeen ohjauksellista toimintaa. Monille pajan nuorista koulumenestys ja opiskelijaidentiteetti ovatkin merkityksellisiä, vaikka jaksaminen olisi vähissä. Kun uupumus ottaa vallan nuoren elämässä, on tärkeää lähteä purkamaan vyyhtiä oikeasta päästä. Hyvinvoinnin kohentuminen kannattelee nuorta myös opinnoissa.

6.3.2023
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskukselta tärkeä politiikkasuositus

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tänään julkaisema politiikkasuositus on tärkeä kokoava selvitys siitä, kuinka yhteiskunnallisten yritysten kautta voidaan oikeilla toimilla synnyttää 100 000 uutta työpaikkaa, erityisesti osatyökykyisille ja muille tukea tarvitseville. Keinot ovat jo olemassa, eivätkä ne vaadi julkista lisärahoitusta nykytasoon verrattuna.

1.3.2023
Lions Club lahjoitti 1000 euroa nuorten kanssa tehtävään toimintaan!

Lions Club Tampere/ Amuri ry myönsi Numan valmentajille 1000 euron suuruisen tuen.

10.1.2023
Yhteiskunnallisten yritysten osaamista vahvistetaan kansainvälisesti

Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia, kuten työllisyyteen, sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyviä haasteita.

12.12.2022
Lukiopajalla (Hatanpään valtatie 34) järjestetään avoimet ovet maanantaina 26.9. klo:13-16!

Lukiopajalla (Hatanpään valtatie 34) järjestetään avoimet ovet maanantaina 26.9. klo:13-16. Niin nuoret kuin ammattilaisetkin ovat tervetulleita tutustumaan Lukiopajalle.

26.9.2022
Osaaminen näkyviin: Ideasta peliksi Tampereella!

Tampereella Silta-Valmennusyhdistyksen Virtuaalisesti vierellä -hanke ja Numa-paja lähettävät pelilliset terveiset Osaaminen näkyviin -viikon kunniaksi!

9.9.2022
Olemme mukana Osaaminen näkyviin -viikolla!

Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen digiteemaiset hankkeet osallistuvat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) järjestämälle Osaaminen näkyviin -tapahtumaviikolle 5.9.–11.9.2022.

29.8.2022
Matkalla eteenpäin!

Uudistamme verkkosivujamme mahdollisimman hyvin jokaista kohderyhmäämme palvelevaksi, jotta polku sopivien palveluiden äärelle olisi mahdollisimman selkeä ja suora.

30.5.2022
Vatesin Tulisielu-tunnustus Kimmo Kumlanderille!

Vates-säätiön vuosittaisen Tulisielu-tunnustuksen sai tänään Kimmo Kumlander. Kumlander on vuosikymmeniä tehnyt työtä kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ryhmien tukemiseksi. Tulisielu-tunnustuksen myönsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja valtuuskunnan puheenjohtaja, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.

27.5.2022
Silta-Valmennusyhdistys mukana Yhteiskunnallisten Yritysten Osaamiskeskuksessa

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa valtionavustusta yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen käynnistämiseen. Osaamiskeskuksen tehtävänä on tarjota neuvontaa ja ohjausta yhteiskunnallista yritystoimintaa harjoittaville tai käynnistäville yrityksille ja yhteisöille – yritysmuodosta ja toimialasta riippumatta. Tavoitteena on rakentaa jatkuvasti kehittyvä asiantuntijapalveluiden verkosto vahvistamaan toimintaedellytyksiä ja lisäämään osatyökykyisten työllistämistä valtakunnallisesti.

10.2.2022

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.