Silta-Valmennusyhdistys osallistuu Erasmus+ ESCAPE-hankkeeseen

9.4.2024
Ryhmä Tampereella

Silta-Valmennusyhdistys ry osallistuu Erasmus+ ESCAPE-hankkeeseen jota koordinoi italialainen Unione Italiana Sport per Tutti Alessandria. Hankkeen kumppaneina ovat myös Courage Foundation sekä ORBI Agency Bulgariasta.

ESCAPE-hankkeen tavoitteena on edistää hyvien käytäntöjen vaihtoa vankien kuntoutuksessa, erityisesti koulutuksessa ja työelämässä, työskentelevien ammattilaisten kesken. Ammattilaiset Bulgariasta, Italiasta ja Suomesta osallistuivat kolmeen koulutus- ja vaihtotoimintaan, joissa keskusteltiinn tehokkaimmista kuntoutuskäytännöistä keskittyen koulutukseen ja työllisyyteen. Koulutus järjestettiin Tampereella, Italian Alessandriassa sekä Bulgarian Plovdivissa ja niihin osallistui ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneita auttamaan vankien kuntoutuksessa.

ESCAPE-projektin päätyttyä kehitettään käsikirja hyvistä käytännöistä ja menestystarinoista.

Aikuiskoulutuksen Erasmus+ -yhteistyöhankkeet ovat kansainvälisiä kumppanuushankkeita, jotka keskittyvät hyvien käytäntöjen vaihtamiseen tai uusien tuotteiden kehittämiseen.

Pienimuotoisilla kumppanuushankkeilla on tarkoitus tuoda ohjelma myös sellaisten pienimuotoisten toimijoiden ja yksityishenkilöiden ulottuville, joita on vaikea tavoittaa yleissivistävän koulutuksen, ammatillisen koulutuksen, nuorisotoiminnan ja liikunnan ja urheilun aloilla. Toiminnalla pyritään tavoittamaan ruohonjuuritason organisaatiot, vähemmän kokeneet organisaatiot ja ohjelman uudet toimijat sekä madaltamaan ohjelmaan osallistumisen kynnystä organisaatioille, joiden organisatoriset valmiudet ovat heikommat. Lisäksi tämä toiminto tukee joustavia muotoja – joissa yhdistellään luonteeltaan transnationaalista ja kansallista toimintaa, joilla kuitenkin on eurooppalainen ulottuvuus – ja annetaan organisaatioille näin enemmän keinoja tavoittaa henkilöt, joilla on muita vähemmän mahdollisuuksia. Pienimuotoiset kumppanuushankkeet voivat myös edistää transnationaalisten verkostojen luomista ja kehittämistä ja edistää synergiaa paikallisten, alueelliset, kansallisten ja kansainvälisten toimintapolitiikkojen kanssa ja niiden välillä.

ESCAPE-hanke (Professional Skills and Competences – Alternative to Prison) on osarahoitettu EU:n Erasmus+ -ohjelmasta.

Yhteystiedot

Tina Törrönen
Koordinaattori (TRUST -hanke)
Vastuualueet:
tina.torronen@siltavalmennus.fi040 861 8878

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.