Kaikessa toiminnassamme on yhteinen, vahva arvopohja sekä selkeä tavoite yhteiskunnan ulkopuolelle tai sen jalkoihin jäävien puolustamisessa.

Ihmisyyden
puolella

Yhteiskunnallinen yrittäjyys

[ Click to see this content in English! ]
Silta on yhteiskunnallinen yritys, jonka tavoitteena on edistää heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistymistä. Yhdistyksellä on ollut yhteiskunnallisen yrityksen merkki vuodesta 2015 lähtien ja olemme mukana Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksessa.

Mikä on yhteiskunnallinen yritys?

Yhteiskunnallinen yritys on yritys, jonka liiketoiminnan ensisijainen päämäärä on tehdä yhteiskunnallista hyvää. Yhteiskunnallisia yrityksiä voivat olla osake- tai muut yhtiöt, osuuskunnat sekä yhdistykset ja säätiöt, jotka...

  1. harjoittavat liiketoimintaa yhteiskunnallisen tavoitteensa saavuttamiseksi
  2. käyttävät suurimman osan voitoistaan tämän tavoitteen edistämiseen
  3. korostavat toiminnassaan vastuullisuutta, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä
  4. korostavat hallintomallissaan osallisuutta ja demokratiaa

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden asialla

Tavoitteenamme on edistää yhteiskunnallista yrittäjyyttä Suomessa. Silta oli omalta osaltaan mukana vaikuttamassa Yhteiskunnallisten yritysten strategiaan, joka julkaistiin vuonna 2021.

Työskentelemme mukana Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksessa (YYO), jonka tavoitteena on kokonaisvaltaisesti parantaa yhteiskunnallisten yrittäjien toimintaympäristöä Suomessa. Sillan erityinen painopiste yhteiskunnallisen yrittäjyyden edistämisessä on heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden ja osatyökykyisten työllistymisen edistäminen.

Keräämme ja jaamme parhaita käytänteitä työllistymisen edistämiseen, vaikutamme aktiivisesti päättäjiin ja viranomaisiin sekä tuotamme materiaalia ja koulutuksia aiheeseen liittyen.

Kehittämistoimintaa ja julkaisuja

Ota yhteyttä

Kimmo Kumlander
CEO
kimmo.kumlander@siltavalmennus.fi050 529 9675
Vehnämyllynkatu 4, 33560 Tampere