Silta-Valmennusyhdistys levittää tietoa sosiaalisista innovaatioista viidessä kehittämistyöpajassa yhteistyössä hankekumppanien kanssa

17.7.2023

Silta-Valmennusyhdistys osallistuu valtakunnalliseen kehittämistyöhön Sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen valmistelu ja pilotointi -hankkeessa. Silta levittää tietoa sosiaalisista innovaatioista viidessä kehittämistyöpajassa yhteistyössä hankekumppanien kanssa.

Ensimmäisen työpajan teemana oli yksinäisyys. Raumalla 31.5. ideoitiin ratkaisuja kolmenkymmenen paikallisen toimijan voimin.  Mitä kuka tahansa meistä voi tehdä, jotta kaikki ihmiset kokisivat olevansa osa yhteisöä? Miten voimme yhdessä vaikuttaa siten, että yksinäisyys vähenisi? Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela ja Satakunnan maakuntajohtaja Kristiina Salonen virittivät päivän keskusteluja alustuspuheen-vuoroissaan.

Toisessa työpajassa Porin SuomiAreenalla järjestimme Penkkikahvilan 30.6. Penkkikahvilassa oli tarjolla kahvia, penkki ja keskustelua aiheesta millainen on hyvä työpaikka. Tapasimme Penkkikahvilassa noin 150 eri-ikäistä ja erilaisessa työelämävaiheessa olevaa kävijää. Penkkikahvilan keskustelujen koosteet välitetään työllisyydestä vastaaville asiantuntijoille ja päättäjille.

Seuraavassa työpajassa on aiheena yhteiskunnallinen yrittäjyys ja sosiaaliset innovaatiot. Tilaisuus on kaikille avoin. Tapahtuma järjestetään 5.9 kello 12-16 Lapin ammattikorkeakoulun Kemin kampuksella ja voit osallistua myös verkon välityksellä! Ilmoittaudu mukaan 25.8.2023 mennessä täällä:

https://link.webropol.com/s/eratulilla

Lokakuussa osallistumme myös maailmanlaajuiseen yhteiskunnallisten yritysten foorumiin. Lue lisää ja ilmoittaudu virtuaaliseen konferenssiin https://sewfonline.com/.

Viidennessä työpajassa 25.10. aiheena on miten sosiaalisia innovaatioita tunnistetaan ja tunnustetaan. Lisätietoa tästä myöhemmin.

Huom! Sosiaalisten innovaatioiden päivä järjestetään 7.11.2023. Lue lisää mahdollisuudesta järjestää paikallinen satelliittitapahtuma päivän yhtyeteen:

https://innokyla.fi/fi/ajankohtaista/sosiaalisten-innovaatioiden-paiva-7112023

Täältä löydät tietoa hankkeesta: https://thl.fi/sio

Aurinkoista kesää ja tervetuloa erätulille syyskuussa!

Yhteystiedot

Paula Alanen
Tutkimuspäällikkö
Vastuualueet:
paula.alanen@siltavalmennus.fi040 585 0663
Irina Mäki
Projektikoordinaattori
Vastuualueet:
irina.maki@siltavalmennus.fi 050 471 1775

Tietoa meistä

Haluamme rakentaa ehjiä polkuja kohti toimivaa ja mielekästä elämää – ihmisen yksilöllisen tilanteen ja omat toiveet huomioiden. Teemme tämän yhdessä asiakkaidemme kanssa ja yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan.

Silta-Valmennusyhdistys on voittoa tavoittelematon, vahvasti arvopohjainen ja uskonnollisesti tunnukseton toimija. Yhdistyksen juuret ulottuvat Suomen Wankeusyhdistys ry:n perustamiseen jo vuonna 1869.

Yhdistyksen kotipaikka on Tampere, mutta nykyään olemme valtakunnallinen ja vahvasti verkostoitunut toimija.

Toimipisteitä on tällä hetkellä 9 ja niissä toimii 18 työpajaa.

Asiakkaita toiminnan piirissä on vuositasolla tuhansia ja aktiivisia hankkeita useita kymmeniä. Työntekijöitä yhdistyksellä on kaikkiaan jo noin 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.