Jalkautuva päihdetyö

Hankeaika:
Hanke on päättynyt!

Jalkautuva päihdetyö on matalan kynnyksen tukea, ohjausta ja neuvontaa päihdetaustaisille henkilöille. Tavoitteena on kohdata erityisesti niitä henkilöitä jotka ovat palvelujärjestelmän ulkopuolella tai vaarassa pudota siitä, antaa tukea ja edistää palveluihin pääsyä. Jalkautuvan päihdetyöntekijät voivat toimia tukena yksittäisissä arjen ongelmatilanteissa, kuten etuus- tai asuntohakemuksien teossa tai muissa viranomaisasioissa, mutta myös pidempi kestoisemmin mielekkään arjen rakentamisen rinnalla kulkijana esimerkiksi kuntouttavaan työtoimintaan tai päihdekuntoutukseen ohjautumisessa.

Avustuksilla toteutetaan lisäksi päihteettömyyttä ja mielenterveyttä edistävää ryhmätoimintaa, jota suunnitellaan yhdessä osallistuvien asiakkaiden kanssa. Ryhmätoiminnasta tiedotetaan Silta-Valmennuksen sosiaalisen median kanavissa, asiakasverkostoissa sekä jalkautuvan työn asiakaskohtaamisissa.

Jalkautuvan päihdetyötä toteutetaan erityisesti Tampereen keskustan, Tesoman, Nekala/Viinikan sekä Annala-Kaukajärven alueilla, mutta tarvittaessa myös muualla Pirhan alueella.

Jalkautuvan päihdetyön tekijät tunnistat kaupungilla Silta-Valmennuksen logoin varustetusta vaatetuksesta tai puhelimitse alla olevista numeroista. Toiminta on anonyymia, vapaaehtoista ja maksutonta. Jalkautuvaa päihdetyötä toteutetaan sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen että Tampereen kaupungin avustuksilla vuoden 2023 loppuun.

No items found.

Yhteystiedot

Santi Riitijoki
Ohjaaja (tuettu asuminen, jalkautuva päihdetyö)
Vastuualueet:
Toimivapaalla
santi.riitijoki@siltavalmennus.fi040 654 2136
Vehnämyllynkatu 4, 33560 Tampere
Joni Hilden
Ohjaaja (yhteisömuotoinen psykososiaalinen kuntoutus, jalkautuva päihdetyö)
Vastuualueet:
Toimivapaalla
joni.hilden@siltavalmennus.fi040 616 4302
Saku Lemola
Valmentaja (TEAK)
Työsuojeluvaltuutettu (1.7.2024 alkaen)
Vastuualueet:
Toimivapaalla
050 911 8232
Sumeliuksenkatu 13 A, 33100 Tampere