KEIJO-kokemusasiantuntijakoulutus

Hankeaika:
Hanke on päättynyt!

Kokemusasiantuntijakoulutus järjestetään Silta-Valmennuksessa kaksi kertaa vuodessa osana Silta-Sote-työpajan kuntouttavaa työtoimintaa. Kokemusasiantuntijakoulutukseen voi ohjautua myös tavalliseen elämään–palvelun kautta. Koulutuksen oppimisympäristönä on sähköinen Moodle-alusta, sen lisäksi koulutukseen sisältyy viikoittaiset lähitapaamiset.

Koulutusmalli on suunnattu rikos- ja päihdetaustaisille, joiden oma toipuminen on edennyt ja joiden tavoitteena on suunnata kohti koulutusta ja avoimia työmarkkinoita. Koulutuksessa hyödynnetään ryhmään kuuluvien kokemusasiantuntijuutta päihteistä irtautumisesta ja rikoksettomaan elämänhallintaan selviytymisestä. Koulutus koostuu oppisisältöjen lisäksi oman toipumisprosessin ohjatusta läpikäynnistä sekä tiiviistä työhönvalmennuksesta.

Koulutusmalli kehitettiin ESR-rahoitteisessa” Kokemusasiantuntijuus edistämässä itsenäisyyttä ja osallisuutta” – hankkeessa yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun sekä Valo-Valmennuksen kanssa.

VEIJO-hanke

Keijo-kokemusasiantuntijakoulutuksen valtakunnalliseen levittämiseen tähtäävä kolmivuotinen, Stea-rahoitteinen ”Valtakunnallinen kokemusasiantuntijuus edistämässä itsenäisyyttä ja osallisuutta”.

VEIJO-hanke on käynnistynyt keväällä 2022. Hankkeen tavoitteena on rikos- ja päihdetaustaisten kokemusasiantuntijoiden määrän lisääminen valtakunnallisesti, jotta heidän kokemustietoaan saadaan laajemmin rikos- ja päihdekierteestä toipuvien tueksi sekä parantaa rikos- ja päihdetaustaisten kokemusasiantuntijoiden työ- ja koulutusmahdollisuuksia.

Lue lisää hankkeen sivulta

No items found.

Yhteystiedot

Santi Riitijoki
Ohjaaja (tuettu asuminen, jalkautuva päihdetyö)
Vastuualueet:
Toimivapaalla
santi.riitijoki@siltavalmennus.fi040 654 2136
Vehnämyllynkatu 4, 33560 Tampere
Reijo Kypärä
Koordinaattori (Tavalliseen elämään)
Vastuualueet:
Toimivapaalla
reijo.kypara@siltavalmennus.fi040 843 1241
Vehnämyllynkatu 4, 33560 Tampere